Praktijk Turn Around

triggerpoint therapie - dry needling - massagetherapie

behandeling op locatie

Een stoelmassage is een uitgebalanceerde reeks massagehandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van een drukpunttechniek. De massage duurt 15 minuten waarbij hoofd, nek, schouders, rug, heupen, armen en handen worden behandeld. Vooraf worden er een aantal vragen gesteld om te kunnen bepalen of er tot de massage kan worden overgegaan. De totale behandeling zal daarom ongeveer 20 minuten in beslag nemen.

De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van een speciaal voor dit doel ontwikkelde stoel. Tijdens de behandeling wordt er geen gebruik gemaakt van massageolie. Dit betekent dat u gewoon uw kleding kunt aanhouden.

waarom een stoelmassage?

Een stoelmassage wordt ervaren als een zinvolle onderbreking van de dagelijkse werkzaamheden. De massage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten. Echter, het zal bij een regelmatige behandeling preventief werken tegen stress- en RSI/CANS klachten. Stoelmassage wordt daarom ook gezien als arbo-ondersteuning. De belastingdienst geeft informatie over gerichte vrijstellingen in het handboek loonheffingen. Stoelmassage ingezet als arbovoorziening valt onder bepaalde voorwaarden onder deze vrijstelling. Dit kan interessant zijn als u overweegt om stoelmassage in te zetten voor uw medewerkers. Verder werkt het ook motiverend want een stoelmassage wordt vaak ervaren als een “schouderklopje” van de werkgever.

waar wordt behandeld?

Meestal in een wat rustiger gedeelte binnen het bedrijf. De locatie is vooraf in overleg te bepalen. De stoel neemt niet veel ruimte in beslag. Als de behandelaar er vrij omheen kan lopen is dat al voldoende. Een aparte kamer heeft absoluut de voorkeur.