Praktijk Turn Around

triggerpoint therapie - dry needling - massagetherapie

stoelmassage

Een stoelmassage is een uitgebalanceerde reeks massagehandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van een drukpunttechniek. Deze reeks handelingen wordt ook wel aangeduid met het Japanse woord ‘Kata’. De massage duurt 15 minuten waarbij de rug, schouders, nek, armen, handen, heupen en hoofd worden behandeld. Vooraf zal ik als behandelaar een aantal vragen stellen om te kunnen bepalen of de massage kan worden uitgevoerd. Deze standaard behandeling wordt vooral op locatie bij bedrijven uitgevoerd en zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen. De behandeling die ik verzorg in mijn praktijk heb ik uitgebreid naar 30 minuten.

Een stoelmassage wordt uitgevoerd met behulp van een speciaal voor dit doel ontwikkelde stoel. Tijdens de behandeling wordt er geen gebruik gemaakt van massageolie. Dit betekent dat u gewoon uw kleding kunt aanhouden.

Een stoelmassage wordt ervaren als een prettige onderbreking van de dagelijkse werkzaamheden. Als u op regelmatige basis een stoelmassage ondergaat zal er een preventieve werking van uitgaan. Klachten zoals stress en beginnende RSI/CANS zullen verminderen.


neuromusculaire triggerpoint therapie

Naast de standaard stoelmassage heb ik een ook een stoelmassage ontwikkeld op therapeutische basis. Dit is ook een behandeling van 30 minuten en deze is vooral gericht op klachten in de schouder en nek regio. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden deze behandeling. U dient wel aanvullend verzekerd te zijn voor alternatieve zorg. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar een behandeling gebasseerd op neuromusculaire triggerpoint therapie.

Meer over zorgvergoeding.